Resor & Friluftsliv

Amsterdam botanical garden

Lite praktiska tips

Adress: Plantage Middenlaan 2a, 1018 DD Amsterdam
Tar du buss från Amsterdam busstation så ta buss nr. 9 eller 14 och hoppa av vid Mr. Visserplein stop.

Inträde: För vuxna 9 € och för barn, studenter och pensionärer 5€

Mamma fick återigen hamla i blomsterhimlen <3

Min allra största fobi har jag för fjärilar. Nattfjärilar är allra värst, dom får mitt hjärta att hoppa upp i halsgropen, men även vanliga fjärilar får mig att få riktig ångest, så jag fick ta extremt många djupa andetag innan jag gömde mig bakom kameralinsen och kastade mig in i fjärilshuset några minuter för att få lite bilder.

Sista dagen, innan vi var tvungna att bege oss tillbaka till flygplatsen, så satt jag vid frukosten och tittade på kartan för att se vart vi skulle gå och av en ren slump såg jag att bara ett par kilometer ifrån vårt hotell låg Amsterdam botanical garden så vi hängde på oss väskorna och promenerade bort i solskenet. Vägen dit var jättemysig, längs kanalen låg husen och båtarna och glittrade i solen och vi såg hela inloppet i kanalsystemet och det var verkligen en höjdpunkt.

Parken är inte stor och kanske inte den mest spektakulära men absolut värt ett besök om man gillar botaniska trädgårdar. Caféet höll hög klass och det fanns en mysig butik som sålde böcker, små inredningsprylar och souvenirer. Har du en timme till övers så gå dit, jag rekommenderar det varmt!

4 Comments

 • Reply
  mittgodastefinaste
  8 maj, 2017 at 21:49

  åh så galet blommigt och fint!

  Kram Jenny

  • Reply
   Ulrica
   21 maj, 2017 at 20:23

   Tusen tack, fina Jenny. Vad glad jag blir :-). Kram

 • Reply
  Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm
  12 maj, 2017 at 22:50

  Jättehärliga bilder!
  Då är nog inte skolarbetet vi håller på med nu med eleverna något för dig. Vi fick nämligen ett 30-tal fjärilslarver som eleverna får följa tills de blir fjärilar. Nu är de puppor så om någon vecka är det säkert fjärilar i våra små fjärilshus i klassrummet :P

  • Reply
   Ulrica
   21 maj, 2017 at 20:20

   Åh fy… nej, det är verkligen inget för mig :-). Jag tycker att dom är så enastående vackra, men blir smått paralyserad av dem. Huga :-))

  Leave a Reply