Hus & Hem

Syrligt rosa och nyttigt

150310_hus30_kesoplattar_UH01853

Om man vill bli mätt, äta något gott och hålla sig mätt länge så vill jag tipsa om
Åses lchf-kesoplättar. De är enkla att göra, smaskiga och mättar mycket bra!

I morse åt jag dem med hallon, men de är lika goda att äta med lite riven ost och
skinka, även lite tonfisk och oliver funkar utmärkt till.

Recept:

( källa och credit: Åse Falkman Fredriksson, 56 kilo )

1 portion : (2-4 plättar)

1 ägg
100 gram keso (1/2 liten burk)
0,75  msk fiberhusk
En nypa salt

Mixa allt med stavmixer och klicka ut  4 stycken i panna med kokosfett (utan smak).
Stek på ganska svag värme (50%) en relativt lång stund tills botten är fint
gyllengul och plättarna stabila nog att vända.

Servera direkt eller förvara i kylskåp och värm i micro när du ska äta.

MUMS!
Stort TACK, Åse, för det smaskiga receptet :)

3 Comments

  • Reply
    Lena - gott för själen
    11 mars, 2015 at 06:11

    Låter gott och fräscht! Måste testas.

    Kram Lena

  • Reply
    Katarina
    11 mars, 2015 at 22:08

    Ååå vilken fin bild och även fast jag inte gillar keso nåt vidare så lät ju det där väldans smaskens….
    Å vilka suuuupersnygga kläder du har i förra inlägget.
    Det stod lite mitt namn på dem..;)
    Kram Katarina

  • Reply
    Hem & Trevligheter
    12 mars, 2015 at 18:43

    Tack för plättarna idag. De var supergoda.

    Kram, kram

  • Leave a Reply